3 voordelen en nadelen van Online gitaar leren spelen

Zelf heb ik gitaar leren spelen van een Gitaarlerares. Ik ging 1 keer per week met mijn gitaar naar haar huis en speelde dan wat ik die week geoefend had. Gelukkig snapte ze dat ik liever niet de hele tijd saaie muziektheorie wilde leren maar zo snel mogelijk liedjes wilde leren spelen. Na een paar maanden had ik de basis onder de knie en ging ik zelf verder. Ik gebruikte tabs uit Gitaarmagazine als GuitarWorld en kwam vaak op ultimate-guitar.com om liedjes te leren spelen. Daarna ben ik zelf ook les gaan geven. Dit vond ik erg leuk om te doen maar het is een redelijk geregel om met iedere student losse afspraken te maken. Daarbij was het voor mijn studenten ook vaak lastig om met een drukke agenda een vast tijdstip vrij te maken voor gitaarles. Toen ik begon met deze blog om mensen online gitaar te leren spelen merkte ik dat ik veel meer mensen kon bereiken met deze tijdinspanning. Inmiddels hebben er meer dan 5000 mensen mijn gitaarles boek gedownload en hebben de mogelijkheid om gitaar te leren spelen.

Er zitten aan beide methodes voordelen en nadelen (via: online gitaar leren spelen | gitaarpro.nl

3 voordelen van online gitaar leren spelen

Voordelen online gitaar leren spelen
– Op elk gewenst moment van de dag kan je leren spelen
Relatief gezien goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld een gitaarles van een gitaarleraar
Eenvoudige en doeltreffende liedjes (denk aan meezingers etc.) worden op een leuke manier aangeboden

3 nadelen van online gitaar leren spelen

Nadelen online gitaar leren spelen
– Geen sturing van techniek en theorie tijdens de online lessen
Geen internet is vaak geen online gitaarles kunnen volgen
Geen stok achter de deur, eigen discipline en motivatie is erg belangrijk

Gitaarles van een gitaarleraar

De afgelopen vijf jaar is de online markt op leergebied snel uitgebreid. Zo kan je tegenwoordig online breakdance leren en zelfs online breien, natuurlijk ook gitaar leren spelen. Het belangrijkste is dat je 100% gemotiveerd bent om het gitaarspel onder de knie te krijgen als je voor een online cursus kiest. Een aantal belangrijke voor- en nadelen op een rij:

Voordelen online gitaar leren spelen

– Op elk gewenst moment van de dag kan je leren spelen
– Relatief gezien goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld een gitaarles van een gitaarleraar
– Eenvoudige en doeltreffende liedjes (denk aan meezingers etc.) worden op een leuke manier aangeboden

Nadelen online gitaar leren spelen

– Geen sturing van techniek en theorie tijdens de online lessen
– Geen internet is vaak geen online gitaarles kunnen volgen
– Geen stok achter de deur, eigen discipline en motivatie is erg belangrijk

Check het hele artikel hier

Ik denk dat Online gitaarles een super goede toevoeging is voor mensen die gitaar willen leren spelen. Welke manier je ook wil gebruiken MOTIVATIE is het allerbelangrijkste. Kijk ook of een leraar dat kan overbrengen, offline of online.

Veel plezier met spelen!

Geschreven door Jonas

Deze blog is ter inspiratie om gitaar te leren spelen. Voor een complete gitaarcursus klik hier. Of check mijn andere gratis lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.