5 minuten gitaar workout

Oeps… daar gaat je ‘ik heb geen tijd’ excuus. Zorg ervoor dat je gitaar op een plek staat waar je vaak komt, gestemd en klaar om gepakt te worden. Commercial op TV?, Film aan het downloaden? Wacht je op iemand? Kortom heb je 5 minuten over? Gebruik die dan om gitaar te leren spelen. Ik heb speciaal een 5 minuten gitaar workout gemaakt. Dit kan je helpen om in je verloren minuten een gitarist te maken… Echt. Probeer het.
Voor de beginners:

– 5 minuten slag oefenen. Demp met je linkerhand je snaren op de hals door je hand er plat op te leggen. Oefen nu je het ritme van je slag. Check hier de rechterhand technieken.
– 5 minuten akkoorden overgang leren. Varieer van Em naar Am. Check de akkoorden hier.
– 5 minuten vingerzetting oefening. Begin met de Lage E snaar met je wijsvinger in het eerste vakje dan over naar je middelvinger in het tweede vakje en je ringvinger naar het derde vakje. Doe dit vervolgens op de a snaar en ga dan per snaar naar beneden. Vingerzetting check je hier. 

Dit zijn drie korte oefeningen die je altijd kunt doen. Ik zal in de loop van de tijd wat meer oefeningen toevoegen!

Geschreven door Jonas

Deze blog is ter inspiratie om gitaar te leren spelen. Voor een complete gitaarcursus klik hier. Of check mijn andere gratis lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.