6 manieren om het uitstellen van gitaarles direct te stoppen

Uitstellen…. Het is van en voor iedereen.

 

Hardlopen? Daar begin ik morgen first thing mee! Die ene irritante email terug sturen? Doe ik straks wel even. Administratie? Eerst even iets leuks en dan doe Ik het meteen..Ook gitaar leren heeft vaak te lijden onder mijn uitstel gedrag. Maar ik ben op een paar interessante hacks gekomen om het uitstellen tot het verleden te bombarderen.
Op zich is uitstellen geen probleem, dan ga je toch iets anders leuks doen? Maar het punt is dat na het uitstellen het beginnen aan de taak juist nog lastiger maakt. Je hebt jezelf als doel gesteld om gitaar te leren toch? Stop met uitstellen en leer het gewoon.. Ik zal je vertellen hoe je kan starten doorgaan en uitstellen uitstellen.
Hier volgen 6 punten die het uitstellen kunnen stoppen
Daar gaan we!

 

1 – Stop met denken en start met doen

 

Denken over de hoeveelheid werk, pijn en zin hebben geen enkel doel als je wil leren gitaar spelen. In je hoofd is het leren van gitaar spelen als grootser en vervelender geworden dan het in het echt is.. Wat heb je eraan? Niets! Het wordt een bees wat je in de weg gaat zitten. Stop met denken en begin met doen. Pak je gitaar ga zitten sla je slagarm over je gitaar druk je vingers op de snaren en ga aan de slag. Dat is de hoeveelheid denkkracht die je nodig hebt.
Zodra je stilzit nadenkt over hoe gigantisch moeilijk het leren van gitaar is, stop daar dan mee. Pak je gitaar en sla een paar snaren aan, gebruik het als drumstel, oefen je slag met je linkerhand gedept over de snaren. Kortom doe iets leuks met je gitaar en begin gewoon.

 

2 – Maak het behapbaar

 

Ok je hebt je gitaar op je schoot liggen, je weet niet precies welke houding je aan moet nemen, je vinger krijg je niet goed op je snaren. En dan zie je Jimi Hendrix Foxy Lady spelen en denk je ok….. voordat ik daar ben. Ik houd er maar mee op ik kan het toch nooit leren. Probeer het op te delen in kleine stukjes. Eerst wil ik weten welke houding ik moet aannemen. Als ik dat geleerd heb ga ik leren hoe ik mijn vingers moet neerzetten, daarna ga ik leren hoe ik de snaren moet aanslaan etc. Deel het op, dan wordt het overzichtelijk en haalbaar. Je kunt beter voor de kleine succesjes gaan dan de grote solo. Zolang je stap voor stap te werk gaat dan maak je progressie.

 

3 – Maak het makkelijk

 

Ok voor de beginnende gitarist is gitaar leren spelen niet het allerleukste wat er is. Dus zorg er dan voor dat alle drempels om de gitaar te pakken zo laag mogelijk zijn. Zet je gitaar uit de koffer in handbereik in de kamer. Zet hem op een plek waar je vaak langs loopt. Uit het zicht is uit het hart. Luister nog een keer naar een liedje dat je graag op de gitaar wil leren en pak hem erbij. Maak het jezelf makkelijk!

 

4 – Weet wat je wil spelen of leren

 

Weet altijd wat je oefeningen zijn of liedjes die je wil leren. Dit zorgt ervoor dat wanneer je een gitaar pakt dat je direct weet wat te doen. Leg je uitlegboekje klaar of open hamneggs.nl voor gitaarlessen.

 

5 – 5 minuten gitaar workout

 

Probeer mijn 5 minuten gitaar workout. In 5 minuten even door de belangrijkste dingen heen. Check de 5 minuten gitaar workout hier.

 

6 – Maak het leuk 🙂

 

Gitaar kunnen spelen is super leuk maar mijn beste herinneringen zijn het oefenen op een akkoord en dan langzamerhand beter worden. Dat geeft zo’n goed gevoel en dit gevoel heb je nodig om door te gaan. En om door te kunnen gaan moet je het vooral leuk vinden. Ben je klaar met rare vingerstrekkingen en krakend geluid uit je gitaar? Draai hem om gebruik het als drumstel. Speel Noting Else Matters , of werk aan je slag door je snaren te dempen met je linkerhand. Maak het leuk! Oefen het Em akkoord en speel deze op verschillende manieren. Doe gewoon iets wat je leuk vindt en gebruik je gitaar hierbij!

Kortom door te denken wordt je geen betere gitarist door te doen wel! Dus als je je nog niet hebt ingeschreven voor het gitaarles ebook en lessen doe dat hier. Als je professionele online gitaarlessen wil om echt gitaar te leren spelen doe dat dan hier.

Geschreven door Jonas

Deze blog is ter inspiratie om gitaar te leren spelen. Voor een complete gitaarcursus klik hier. Of check mijn andere gratis lessen.

3 reacties op “6 manieren om het uitstellen van gitaarles direct te stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.