Apps die het muzikanten makkelijker maken

Welk instrument je ook bespeelt, er is altijd wel iets in de app-store dat jou van dienst kan zijn. Een aantal handige apps hebben we hier voor je op een rijtje gezet, die zowel via een smartphone of een tablet gebruikt kunnen worden.

Mobile Metronome
Makkelijk, simpel en komt met elke functie die een muzikant zich kan wensen, is dit waarschijnlijk de beste metronoom voor je mobiele apparaat. Deze opvallend eenvoudige app bevat vele andere handige onderdelen, zoals vier soundpacks, fijne tempoafstelling tussen de 10 en 230 BPM en de mogelijkheden bepaalde tempo’s op te slaan.

Mobile Metronome is gratis

Tuner gStrings
Het maakt niet uit welk instrument je speelt, met deze toepassing kun je het afstellen. De app meet intensiteit en toonhoogte en kan nauwkeurig aangeven waar je instrument een handje geholpen dient te worden. Het is mogelijk verschillende afstemmingen te kiezen en het is ook geschikt voor orkest tuning.

Tuner gStrings is gratis

Ultimate Guitar Tabs & Chords
Al jaren een favoriet op het internet en nu ook verkrijgbaar op je mobiel apparaat. Via deze app heb je toegang tot de akkoorden van meer dan 400.000 liedjes en muziekstukken voor de gitaar. Je favoriete stukken kun je opslaan en zijn ook offline beschikbaar en de app beschikt over auto-scroll, zodat je zelf je telefoon/tablet niet hoeft aan te raken terwijl je gitaar speelt. Of je nu een beginner of doorgewinterde gitarist bent, deze app heeft voor ieder wat.

Ultimate Guitar Tabs en Chords kost €2,20

DJ Studio 5
Een volledige DJ set is vrij duur, maar toch wil je de koning van het feestje zijn? Deze app geeft je die mogelijkheid door twee draaitafels in je hand te leggen. Dit enorm handige speeltje kent een zeer uitgebreide lijst van mogelijkheden, maar het opvallendste is misschien wel dat het volledig kosteloos te downloaden is. Natuurlijk is het te verbindnen aan Soundcloud, Facebook en Twitter en kun je je hele muziekbibliotheek door elkaar mixen, playlists aanmaken en alles live-streamen.

DJ Studio 5 is gratis

DrumSet
Dit is een multi-touch drumstel dat volledig instelbaar is naar jouw wensen. Natuurlijk is het moeilijk echt te leren drummen op een tablet, maar je ritmegevoel zal je in elk geval ontwikkelen via deze opvallende leuke applicatie. Alles wat je maar bij een drumstel kunt verzinnen, zul je hier vinden; zo kun je zelfs bongo’s toevoegen. Hiernaast kun je al je drums opnemen en in een achtergrond loop gooien, of delen met je vrienden.

Drumset is gratis

Geschreven door Jonas

Deze blog is ter inspiratie om gitaar te leren spelen. Voor een complete gitaarcursus klik hier. Of check mijn andere gratis lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.